Vapiano redt het niet: alle vestigingen in Nederland zijn inmiddels dichtgegaan
Alle vestigingen van Vapiano zijn per 26 oktober dichtgegaan in Nederland. Dat meldt het bedrijf op de eigen website.

Alle vestigingen van Vapiano zijn per 26 oktober dichtgegaan in Nederland. Dat meldt het bedrijf op de eigen website.

Afrekenen met vals geld, weglopen zonder te betalen, vernielingen, stiekem stroom aftappen en diefstal. In de horeca zijn deze misstanden aan de orde van de dag. Dit is hoe horecatycoon René Bogaart zich wapent tegen deze vergrijpen.

Het allernieuwste V hotel en de eerste na overname door de Conscious group is eentje die alle kenmerken van de V-familie voldoet en tegelijk ook nog eens een van de duurzaamste hotels van de groep is.

Op het Amsterdam Dance Event (ADE) staat een mobiele kookrobot die pasta's maakt.

KHN en vakbonden De Horecabond en het CNV zijn in oktober 2024 een nieuwe horeca-cao overeengekomen. Deze horeca-cao loopt van 1 januari 2025 tot en met 31 december 2026. In januari 2026 gaan er nieuwe lonen in.

Hoe zorg je er als ondernemer voor dat jouw restaurant, café of hotel online goed vindbaar is? Met deze vijf concrete tips kun je zelf aan de slag om jouw bedrijf goed onder de aandacht te brengen.

Het voormalige poppodium Tivoli aan de Utrechtse Oudegracht is getransformeerd tot all day concept Union House: een restaurant met binnentuin, cocktail- en wijnbar/lounge en een podium. Het pand biedt ook onderdak aan het Conscious Hotel met 46 hotelkamers.

In het oudste monument van Waalwijk, een voormalige kloosterboerderij uit 1440, heeft sinds 14 oktober restaurant Este haar deuren geopend. De nieuwe zaak van horecaondernemer Dave Buskermolen en zijn team, onder meer bekend van restaurant Sud in Oisterwijk, brengt een eigentijdse keuken in een historische setting.

Deze editie van Misset Horeca staat in het teken van digitalisering en AI. Specialisten en ondernemers leggen uit hoe je door het slim inzetten van data en AI je rendement kan verbeteren en je gastvrijheid kan versterken. Verder een interview met Nelson Tanate, head chef van De Librije, over het gemis van Jonnie Boer. Ook blikken we vooruit op de bekendmaking van de Michelinsterren.

Hoe bereid je je het beste voor op de koudere seizoenen met een winterterras? Misset Horeca verzamelde tips van horecaondernemers.

Een pilot in Enschede rondom 'terrassen bij blurring' is horecaondernemers in het verkeerde keelgat gesloten.

Personeelstekort dwingt ondernemers soms tot het maken van harde keuzes. Zo sluit ontbijt- en lunchzaak De Fonteyn een (deel) van het terras in nazomer.

Zomertijd betekent voor horecaondernemers alvast nadenken over de wintertijd. Terwijl de terrassen nog vol zitten, zou je actie moeten ondernemen voor de komende maanden.
GesponsordThe Local Club is een van de nieuwe hotspots in de Nederlandse horeca. Mede-eigenaar/chef-kok Ton van Houwelingen gebruikt zo veel mogelijk lokale producten en biedt een gevarieerde kaart voor elk moment en elke klant. In de keuken werkt hij met veel producten van Debic.
GesponsordVan een eerste bijbaan in een Chinees restaurant naar managementfuncties over de hele wereld en een eigen horecabedrijf: het cv van Sander Smits leest als een ontdekkingsreis door de internationale hospitality.
GesponsordWat maakt dat een cadeau niet alleen ontvangen, maar ook herinnerd wordt? In de drukte van december wil je medewerkers iets geven dat meer doet dan even verrassen. Het gaat om het gevoel dat je iemand écht hebt gezien en dat je zorg hebt besteed aan de keuze. Precies daar ligt de kracht van kerstpakketten op maat.
GesponsordQuornPro biedt een veelzijdig en aantrekkelijk assortiment voor de professionele keuken: vegetarische en steeds meer vegan producten die breed inzetbaar zijn in talloze gerechten.
GesponsordWat bestellen horecabezoekers in Nederland anno 2025, en hoe denken ze over gedeelde gerechten, portiegroottes en menu-aanbiedingen? Uit een grootschalig consumentenonderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed onder horecabezoekers blijkt dat het eetgedrag wordt gekenmerkt door een interessante mix van traditie, persoonlijke voorkeur en interesse in vernieuwing.
GesponsordDe oost-mediterrane keuken verovert de horeca. Paulig Pro introduceert daarom de Santa Maria Eastern Med range: zes smaakmakers die chefs direct inspiratie en gemak bieden. Van kruidige Za'atar en Shawarma Seasoning tot romige Tahini Sauce en pittige Harissa Sauce - ontwikkeld voor de professionele keuken en perfect voor moderne menukaarten.
