Slimme loyaliteit: hoe Nielz in Almelo met data en aandacht werkt aan terugkerende gasten
Horecaondernemers moeten stoppen om met hagel te schieten. Gerichte acties richting de gast leveren veel meer op.

Horecaondernemers moeten stoppen om met hagel te schieten. Gerichte acties richting de gast leveren veel meer op.

Loetje breidt uit in Brabant met de opening van een nieuwe locatie in het voormalige Kantongerecht aan het Stadhuisplein in Tilburg.

Oliver Green heeft een nieuwe locatie geopend op het Gelderlandplein in Amsterdam. Met een oppervlakte van 181m2 is dit de grootste vestiging tot nu toe.

Restaurant Caert in Harderwijk schudt zijn oude veren af en laat zich van een nieuwe kant zien.

Bij Rozey eet je plantaardig (grotendeels) en vegetarisch voor een vaste prijs. Onder de vleugels van Club Culinair werkt initiatiefnemer en mede-eigenaar Roos Rutjes aan groei van de formule.

De horeca teruggeven aan Amsterdammers. Dat beogen ondernemers Michiel van der Eerde, Tom de Rooij, Jasper Albers en Nick van der Meer met een 'nieuw' horecaconcept in de binnenstad.

De trend in de horeca is die van minder alcohol drinken. En als we dan toch wijn drinken, dan liever minder, maar dan wel een betere of meer verrassende wijn. Antonello Nicastri (Flore**) schenkt zelfs meer dan vijftig wijnen per glas - en niet de minsten.

Een notitieboekje onder een stapel theedoeken. Een printje met vetvlekken. Een recept in de WhatsAppgroep van het keukenteam. Of gewoon: 'Het zit in mijn hoofd.' Professionele keukens hebben moeite om hun recepturen op de juiste manier op te slaan en te delen. Gaat AI daar verandering in brengen?

Deze editie van Misset Horeca staat in het teken van Design. Je krijgt een overzicht van de trends en ontwikkelingen op het gebied van horeca interieur. Verder veel inspiratie van prachtig gestylde horecazaken: met internationale allure, monumentaal historisch of juist heel eigentijds.

Hoe bereid je je het beste voor op de koudere seizoenen met een winterterras? Misset Horeca verzamelde tips van horecaondernemers.

Een pilot in Enschede rondom 'terrassen bij blurring' is horecaondernemers in het verkeerde keelgat gesloten.

Personeelstekort dwingt ondernemers soms tot het maken van harde keuzes. Zo sluit ontbijt- en lunchzaak De Fonteyn een (deel) van het terras in nazomer.

Zomertijd betekent voor horecaondernemers alvast nadenken over de wintertijd. Terwijl de terrassen nog vol zitten, zou je actie moeten ondernemen voor de komende maanden.
GesponsordTijdens piekmomenten in de horeca telt elke seconde. Servies, glazen en bestek moeten snel en vlekkeloos schoon zijn, zodat de service naar je klanten ongestoord door kan gaan. De vaatwasser speelt daarin een sleutelrol. Toch draaien in veel keukens nog oudere machines die onnodig veel water en energie verbruiken.
GesponsordWanneer de dagen kouder worden, groeit de vraag naar gerechten die gasten vertrouwd verwarmen en aangenaam verrassen. Dat is een stoof van rundvlees bij uitstek. En met Iers rundvlees maak je heel eenvoudig een gerecht dat niet alleen goed rendeert, maar ook fantastisch smaakt.
GesponsordIn de horeca draait het om onderscheid. Mocca d'Or helpt ondernemers om van koffie een constante kwaliteitsbeleving te maken die gasten laat terugkomen. Niet alleen met uitstekende bonen, maar ook met kennis, training, begeleiding en innovatieve apparatuur. Q-grader en inkoopexpert Judith Konsten en Q-grader en topbarista Niels te Vaanhold vertellen hoe Mocca d'Or investeert in kennis, toekomstbestendigheid en rendement.
GesponsordDe oost-mediterrane keuken verovert de horeca. Paulig Pro introduceert daarom de Santa Maria Eastern Med range: zes smaakmakers die chefs direct inspiratie en gemak bieden. Van kruidige Za'atar en Shawarma Seasoning tot romige Tahini Sauce en pittige Harissa Sauce - ontwikkeld voor de professionele keuken en perfect voor moderne menukaarten.
GesponsordThe Local Club is een van de nieuwe hotspots in de Nederlandse horeca. Mede-eigenaar/chef-kok Ton van Houwelingen gebruikt zo veel mogelijk lokale producten en biedt een gevarieerde kaart voor elk moment en elke klant. In de keuken werkt hij met veel producten van Debic.
GesponsordVan een eerste bijbaan in een Chinees restaurant naar managementfuncties over de hele wereld en een eigen horecabedrijf: het cv van Sander Smits leest als een ontdekkingsreis door de internationale hospitality.
