Lumière Maastricht
Jackie ten Westenend van Sligro staat voor flinke uitdagingen. Zo moet zij de dalende trend van het aantal aangesloten ondernemers bij Plaza en Big Snack zien om te buigen. Hoe? 'Door de bestaande kracht van de formules verder uit te bouwen en nieuwe initiatieven te ontplooien, want dat is nodig. Dat vinden wij en dat vinden de ondernemers.'
Burgerfabriek, Burgermeester, BurgerBar; het is burger-mania in de grote steden in Nederland. Dat realiseert oprichter Yuval Alkobi van BurgerBar zich ook. Zijn strategie: onderscheid door kwaliteit. 'We hebben veel zelf in eigen beheer geregeld.'
Natuurlijk zijn ook cateraars voortdurend op zoek naar meer omzet. Misset Horeca ging op onderzoek uit en geeft 7 tips om meer omzet te behalen. Een van de tips is aansluiting zoeken bij een specialistische zoekmachines zoals Trustoo
Met de opening van de derde Snackbistro begint het concept van de familie Pan op een succesformule te lijken. Vader Yung Yi, zijn dochter Jessica en zijn jongste broer Yung Fung zien dagelijks het bewijs. 'Het ziet er al uit als een formule met een eigen huisstijl.'
Thuisbezorgd.nl heeft zich altijd beziggehouden met bestellingen van consumenten bij restaurants. Nu heeft het bedrijf ook een business-to-business platform ontwikkeld waar ondernemers en leveranciers samenkomen.
Een frietje en saus met de smaak van Goudse kaas en eventueel wat bacon; zie hier de nieuwe frietspecial van Foodmaster en Family. De special is het resultaat van een samenwerking tussen FHC Formulebeheer en Remia. Een bijzondere samenwerking, want de saus naar Nederland halen én geschikt te maken voor de cafetaria, was nogal een avontuur.
Sander Hendriksen en Alex van Kalken van Station AlexSander in Doetinchem zijn de winnaars van een splinternieuwe softijsmachine van Nissei. De ondernemers namen deel aan een prijsvraag van het jubilerende Win Equipment.
Rijen dik stond het publiek eind oktober vorig jaar voor O'Tacos op het stationsplein in Utrecht. De van oorsprong Franse fastfoodketen opende destijds de eerste vestiging in Nederland. Nu, 180 dagen later, is het zaak dat O'Tacos weer de aandacht trekt.
Het is officieel: Lagardère Travel Retail heeft Smullers overgenomen. Een gesprek met ceo Allan Henrich over de toekomst van de snackformule op treinstations bij de specialist in high-trafficlocaties. 'De basis is gewoon goed.'
Rolph's Deli is dé ontbijt- en lunchzaak op de Kop van Zuid. Tout bekend Rotterdam 'meert' er aan. Voor een stoere 'New Yorkse' sandwich, een verse salade, American pancakes of smaakvolle smoothie. 'De blenders draaien hier non-stop.'