Eigenaren AlexSander winnen splinternieuwe softijsmachine

Eigenaren AlexSander winnen splinternieuwe softijsmachine
Vlnr: Fred Zorge (directeur Win Equipment), Sander Hendriksen en Alex van Kalken van AlexSander en Robért van Beckhoven. Beeld: Ton Kastermans Fotografie.

Sander Hendriksen en Alex van Kalken van Station AlexSander in Doetinchem zijn de winnaars van een splinternieuwe softijsmachine van Nissei. De ondernemers namen deel aan een prijsvraag van het jubilerende Win Equipment.

De ondernemers namen de prijs in ontvangst tijdens een speciale VIP-dag voor cafetaria- en fastservice-ondernemers bij Win Equipment, de leverancier van Nissei softijs- en milkshakemachines. Het bedrijf in Bunschoten bestaat dertig jaar, en viert dat al het hele jaar met verschillende acties.

Hoogtepunt

De bekendmaking van de winnaars was het hoogtepunt van de dag. De kanshebbers hadden meegedaan aan de Rode Kaart-actie, waarbij ze een aantal vragen moesten beantwoorden over hun ijsmachine. In totaal kwamen er 872 inzendingen binnen. Meester Patissier Robért van Beckhoven, ook bekend van Heel Holland Bakt en één van de gastsprekers, trok de uiteindelijke winnaar uit de bak.

‘Het is gaaf om uit het grote aantal deelnemers als winnaar uit de bus te komen’, glundert Alex van Kalken direct na de bekendmaking. ‘En het mooie is, onze huidige Nissei-machine is twaalf jaar oud. Deze doet het nog prima hoor, maar we dachten toch voorzichtig aan de aanschaf van een nieuwe machine.’

Win Equipment softijsmachine

Beeld: Ton Kastermans Fotografie.

Drie concepten in Doetinchem

Alex runt samen met zijn compagnon Sander Hendriksen de kiosk/lunchroom AlexSander op het trein- en busstation in Doetinchem. ‘We zijn gevestigd in de oude wachtruimte van het station, een superlocatie. We verkopen lekker eten aan de hand van drie concepten: de snackwand, de espressobar en de broodjescounter’, aldus Hendriksen.

Binnen die drie concepten werken de ondernemers met specialiteiten. ‘Hiermee onderscheiden wij ons van andere foodverkooppunten. Zo maken we de tonijnsalade voor op het brood helemaal zelf. En we verkopen ijskoffie. Heerlijk, al zeg ik het zelf. Die maken we ook zelf, met behulp van de ijsmachine van Win Equipment.’

Het winnen van de ijsmachine zet aan tot meer nieuwe, creatieve concepten. ‘We gaan nu nadenken over een eigen ijsje, het AlexSander ijsje. Softijs met een vleugje mokka.’

Jubileum

Win Equipment bestaat dit jaar 30 jaar. De leverancier van Nissei milkshake- en softijsmachines heeft dit jubileum niet ongemerkt voor bij laten gaan. Zo werd er eerder al een consumentenactie uitgeschreven waarbij ijsliefhebbers hun meest ludieke softijs-felicitatiefoto op Instagram konden posten en zo kans maakten op een weekendje weg voor twee personen.

Feestelijk accessoirepakket

Daarnaast krijgt iedereen die in 2019 een NISSEI-softijsmachine koopt een feestelijk accessoirepakket cadeau en een unieke garantie van zeven jaar op kostbare onderdelen. De Rode Kaart-actie met de ijsmachine als hoofdprijs en de VIP-dag voor een geselecteerde groep fastservice-ondernemers waren het sluitstuk van het jubileumjaar.