nieuws

‘Heineken doet overname in Tsjechië

Café

Heineken staat op het punt een derde brouwerij in Tsjechië over te nemen. Dit meldde de lokale krant Mlada Fronta Dnes op basis van bronnen bij de onderhandelingen over de overname van brouwerij Drinks Union.

‘Heineken doet overname in Tsjechië

De besprekingen zouden vergevorderd zijn, maar over de precieze prijs zouden de twee partijen nog geen overeenstemming hebben bereikt. Heineken wilde donderdag geen commentaar geven op het krantenbericht.

Heineken heeft reeds twee Tsjechische brouwerijen in bezit. Het gaat om Starobrno Brewery en Krusovice, waarmee de brouwer nu 9 procent marktaandeel in Tsjechië heeft. De overname van Drinks Union zou het marktaandeel naar 13 procent brengen.

De nettowinst van Drinks Union nettowinst bedroeg vorig jaar 60 miljoen Tsjechische kroon (2,24 miljoen euro). De brouwerij had een omzet van 1,2 miljard kroon (44 miljoen euro).

Reageer op dit artikel