nieuws

Bierfabriek Amsterdam heeft eigen bakkerij en brouwerij

Café

Amsterdam is een bijzonder horecaproject rijker. Afgelopen weekend is de Bierfabriek geopend. Blikvangers zijn de grill waar boerderijkippetjes worden gegaard en de inpandige bierbrouwerij.

Bierfabriek Amsterdam heeft eigen bakkerij en brouwerij

Afgelopen vrijdag was de zogeheten soft opening, zaterdag mochten genodigden een kijkje komen nemen en sinds zondag is De Bierfabriek officieel geopend voor publiek. In het hart van de hoofdstad (aan het Rokin 75) is op bijna 500 vierkante meter een bijzonder concept gecreëerd.

Geënt op het Italiaanse BEFeD. Centraal in de zaak valt het koperen brouwhuis met een capaciteit van 300 liter per brouwsel op. Het hier gebrouwen bier wordt via een leiding via het plafond naar de lagertanks aan de andere kant van de zaak gepompt.

Bierfans

Het eigen bier (rode ale, donkere porter en pils ontwikkeld door Alfa Brouwerij) zijn trekkers voor de bierfans. Gasten kunnen het eigen bier en de speciale pilsener zelf tappen aan één van de vier ‘self service bars’. Ook de grote grill/keuken waar boerderijkippetjes worden gegaard is een eyecatcher. Tevens heeft De Bierfabriek een eigen bakkerij. Het bedrijf is geopend voor lunch, borrel en feest en wordt gerund door Andrea Possa, Ronald Bolhuis en drs. Harm van Deuren.

In een van de komende edities besteedt Misset Horeca ruim aandacht aan dit opvallende horecaproject.

Reageer op dit artikel