nieuws

Amsterdam pakt overmatig alcoholgebruik aan

Café

De gemeente Amsterdam zet zich extra in om het gebruik van alcohol in de hoofdstad terug te dringen. Zo wil de stad de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol in de supermarkt naar achttien jaar verhogen. De horeca blijft hier vooralsnog buiten.

Amsterdam pakt overmatig alcoholgebruik aan

Burgemeester Cohen deed dit voorstel eind vorig jaar al, maar het is nu vastgelegd in de conceptnota alcoholmatigingsbeleid

Leeftijdsgrens opschroeven

Om te voorkomen dat jongeren overmatig drinken wil de gemeente dat de detailhandel alleen nog alcohol verkoopt aan klanten van achttien jaar en ouder. De leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol in de horeca, sportkantines en buurtcentra laat Amsterdam vooralsnog ongemoeid.

Overmatig drinken

‘In deze gelegenheden is toezicht aanwezig dat de verantwoordelijkheid heeft ervoor te waken dat jongeren overmatig drinken.’

Ook wil Amsterdam inventariseren op welke scholen een alcoholbeleid is vastgelegd voor bijvoorbeeld schoolfeesten. Afhankelijk van de uitkomsten wil de gemeente de scholen gericht adviseren en ondersteunen.

Reageer op dit artikel