nieuws

Centrale keuken voor vier Tilburgse cafés

Café

Het Tilburgse café Bolle, nummer 24 in de Café Top-100, gaat samen met drie andere cafés uit het centrum van Tilburg één centrale keuken starten. Vanuit deze keuken, gevestigd in een serviceflat in Tilburg-West, worden gerechten voorbereid en getransporteerd naar de cafés in het centrum.

Centrale keuken voor vier Tilburgse cafés

Het opvallende cafénieuws wordt gemeld op de website van het Brabants Dagblad. Naast café Bolle werken ook Brandpunt, Stoffel en het pas geopende Studio mee. Voor het initiatief is een nieuwe bv opgericht, Max Horeca.

Er zijn diverse redenen om met één centrale keuken te gaan werken. Zo werkt een centrale keuken kostenbesparend. Daarnaast hebben cafés in het centrum van Tilburg doorgaans onvoldoende keukenoppervlakte. Verder kunnen zo de krachten worden gebundeld en kan centraal beroep worden gedaan op het keukenpersoneel.

De nieuwe centrale keuken komt in serviceflat Koninxhoek in Tilburg-West. Momenteel het nieuwe kook- en distributiesysteem uitgeprobeerd in café Studio. De eigenaren van de betrokken cafés willen niets kwijt over het nieuwe kooksysteem. Ook het bestuur van Koninxhoek houdt de kaken stijf op elkaar.