nieuws

Faillissementsgolf horeca houdt aan

Café

Het aantal horecaondernemers dat failliet gaat blijft hoog. Dat blijkt uit de cijfers over de maand juli die faillissementsdossier.nl vandaag heeft gepubliceerd. Vooral café’s legden het loodje.

Faillissementsgolf horeca houdt aan

In juli gingen 56 horecabedrijven failliet. Dat is een toename met 51 procent ten opzichte van juni. Ten opzichte van juli vorig jaar is het aantal ondernemers dat bankroet ging zelfs verdubbeld.

Ook gemeten over de eerste zeven maanden van 2011 was de horeca de branche met het grootste aantal faillissementen.

Met name veel cafés konden het niet langer bolwerken. ‘Er was de afgelopen jaren al sprake van een negatieve trend. De crisis en het rookverbod hebben die versterkt’, meent Paul Schoormans, beleidsmedewerker bij Koninklijke Horeca Nederland.

De groei van het aantal failliete horecabedrijven laat zich op het eerste gezicht moeilijk rijmen met de stijging van de omzet en de toename van het totale aantal ondernemers binnen deze branche.

Over het eerste kwartaal gemeten steeg de omzet van hotels, restaurants en café’s met ruim 6 procent. Het aantal horecaondernemers steeg de afgelopen vijf jaar met ruim 10 procent tot 53.900.