nieuws

La Trappe Lekkerste Bockbier 2010

Café

Het bockbier van La Trappe is verkozen tot het Lekkerste Bockbier van Nederland. Tijdens een grote blindproeverij bij Heineken in Den Bosch kwam het bier als smakelijkste naar voren in de categorie ‘standaard’ bockbier (tot 7 % alcohol). Bij de zware bockbieren (vanaf 7,1 % alcohol) was het de Jopen Johannieter die tot de beste bock werd gekroond.

La Trappe Lekkerste Bockbier 2010

De Lekkerste Bockbier verkiezing vond voor de tiende keer plaats en groeide de afgelopen jaren uit tot een toonaangevende wedstrijd. Ook dit jaar werden meer dan veertig ‘bokken’ werden geproefd door de 130 proevers aanwezige proevers. Bij de ‘gewone’ bockbieren was de tweede plaats voor de Burg Herfstbock en werd de Ramses Lambok 3e. Na de Jopen Johannieter eindigen de SNAB IJsbok en de SNAB Ezelenbok op respectievelijk de tweede en derde plaats.

De 41 bokbieren die tijdens de verkiezing op tafel kwamen kunnen komend weekend ook grotendeels geproefd worden. In de Amsterdamse Beurs van Berlage vindt dan voor de 33e keer het Pint Bokbierfestival plaats. Vanaf vrijdagmiddag 17:00 uur gaan de deuren open.

De volledige uitslag staat op: www.lekkerstebockbier.nl

Reageer op dit artikel