nieuws

Nieuwe exploitanten voor Bar Havana

Café

De homobar Havana in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam opent medio juli weer haar deuren. Dat hebben de nieuwe eigenaren Arno Eveleens en Tijn Elferink bekend gemaakt. Op Exit na zijn er nu nieuwe plannen voor alle gesloten homohoreca in de ‘Reguliers’.

Nieuwe exploitanten voor Bar Havana

Eerder werd al bekend dat Casper Reinders club April nieuw leven inblaast en ook Arc gaat binnenkort heropenen als Eve. Soho was de eerste die weer opende na het ineenvallen van het horeca imperium van Sjoerd Kooistra.

Havana is echter nooit van Kooistra geweest, al is hij wel een tijdje de uitbater van de club geweest. De Havana was sinds november vorig jaar gesloten, nadat twee keer vergeefs geprobeerd was deze zaak weer nieuw leven in te blazen.

Homodisco

Havana staat bekend om zijn uitbundige muurschilderingen en huisvestte tientallen jaren geleden de eerste homodisco van de Reguliersdwarsstraat. Havana zal zeven dagen per weer zijn geopend en net als vroeger zijn bezoekers vanaf 14 uur welkom voor koffie en thee.

Hotel Arena

De nieuwe eigenaren van Havana Arno Eveleens en Tijn Elferink zijn kenners van de Amsterdamse horeca en gayscene. Eveleens werkte twee jaar als financieel manager bij Hotel Arena van Amsterdam Village Company en was penningmeester van COC Nederland. Elferink was de afgelopen jaren woordvoerder van de Amsterdamse Gay Pride.

Eveleens: ‘Er is afgelopen jaren veel gebeurd in de Amsterdamse gayuitgaansscene. De kwaliteit ging achteruit, de prijzen omhoog en uiteindelijk sloten bars hun deuren. Toeristen kozen voor andere bestemmingen. Het is tijd om Amsterdam weer op de kaart te zetten als homovriendelijke stad. De Amsterdam Gay Pride is het startpunt van een nieuw gay Amsterdam.’

Reageer op dit artikel