nieuws

Strandtenten voelen zich gediskwalificeerd

Café

Strandpaviljoenhouders in Zeeland zijn niet blij met uitlatingen van de gemeente Renesse over zwerfvuil. De gemeente zegt dat de stranden rondom de paviljoens niet schoon genoeg zijn. Strandpaviljoenhouders bestrijden dit.

Strandtenten voelen zich gediskwalificeerd

Dat meldt de site PZC.nl. De vereniging van Strandpaviljoenhouders laat bij monde van voorzitter R. Rameau weten zich te ergeren aan de uitlatingen van de gemeente Renesse. ‘De gemeente legt nu de vuile was bij de paviljoenhouders en wij worden gediskwalificeerd als viespeuken’, aldus Rameau in de PZC.

Afvalbakken
Rameau vervolgt: ‘Veel vuil op het strand heeft niets te maken met de exploitatie van de strandpaviljoens. Het aandeel afval dat niet vanaf de paviljoens komt is vele malen groter. Daarbij komt dat niet iedere gast de afvalbakken gebruikt’.

Koeltas
Omdat strandgasten steeds vaker een koeltas vol eten en drinken meenemen, is het volgens Rameau onterecht om de schuld van vuil in de schoenen te schuiven van de strandpaviljoenhouders. De vereniging van Strandpaviljoenhouders wil graag met de gemeente overleggen hoe dit probleem aan te pakken.

Reageer op dit artikel