nieuws

Vlieland stopt met goedkope bieruurtjes

Café

Goedkoop en stevig doordrinken tijdens de vakantie op Vlieland is vanaf deze zomer niet meer mogelijk. De gemeente Vlieland, de horecaondernemers op het eiland en de politie zijn overeengekomen dat de happy hours op het Waddeneiland worden afgeschaft, maakte de gemeente woensdag bekend.

Vlieland stopt met goedkope bieruurtjes

Op die manier kan volgens de gemeente overmatig alcoholgebruik onder de jeugd worden voorkomen. Tijdens de ‘vrolijke uurtjes’ kunnen kroegbezoekers voor weinig geld, vaak een euro of nog minder, een biertje bestellen. Volgens een woordvoerster van de gemeente waren de happy hours op het eiland zo op elkaar afgestemd dat kroegbezoekers van vijf uur ’s middags tot elf uur ’s avonds goedkoop konden drinken.

Op Terschelling, ook een bekend eiland onder de jongeren, bestaat happy hour al sinds de jaren tachtig niet meer, zei een woordvoerster van de gemeente daar.

Reageer op dit artikel