nieuws

VWA noemt bericht over rookovertreding overtrokken

Café

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) noemt de berichtgeving in De Telegraaf over chaos in haar laboratorium in Wageningen overtrokken. Volgens de krant zouden VWA-medewerkers het rookverbod in het pand negeren.

VWA noemt bericht over rookovertreding overtrokken

De VWA laat op haar website weten dat door leidinggevende niet eerder is geconstateerd dat medewerkers hebben gerookt in de betreffende unit. Ook medewerkers hebben dit niet eerder gemeld. De VWA doet hier verder onderzoek naar.

Gisteren meldde De Telegraaf op de voorpagina groot over chaos bij de voedselwaakhond. Volgens de krant lapt de VWA de arbeidsregels op haar laboratorium in Wageningen aan de laars. Dit zou door verschillende medewerkers van de overheidsinstantie zijn gemeld.

De VWA erkent dat er door de verhuizing van het laboratorium naar een nieuw gebouw nog niet alles is geregeld, en dat voor de sanitaire voorzieningen honderd meter moet worden gelopen naar een ander gebouw. De VWA zegt dat volgende week de betreffende medewerkers zijn verhuisd naar de nieuwe locatie.

Reageer op dit artikel