nieuws

D66 wil af van roken in kleine cafés

Café

D66 wil de uitzondering van het rookverbod voor kleine cafés terugdraaien. De PvdA stelt dat de Voedsel- en Warenautoriteit te weinig controleurs heeft om het rookverbod te controleren en wil hierin investeren. Dat blijkt uit de horecastemwijzer van MissetHoreca.nl.

D66 wil af van roken in kleine cafés

D66 meldt dat het voorstander is van een tabaksontmoedigingsbeleid. ‘De ingevoerde uitzondering voor kleine cafés is een verkeerd signaal. Het leidt tot oneerlijke concurrentie en is slecht voor de gezondheid. D66 wil dat terugdraaien’, aldus een woordvoerder van D66.

De PvdA vindt dat het rookverbod strenger moet worden gehandhaaf. PvdA: ‘De Voedsel- en Warenautoriteit moet genoeg handhavers hebben om goed te controleren. Dat is nu helaas niet het geval. De PvdA investeert dan ook in preventie en handhaving van roken en het rookverbod’.

De SP zegt voorstander te zijn van het rookverbod, met uitzondering voor de kleine cafés. De SP stelt dat afspraken moeten worden nagekomen en dat daarom beter moet worden gehandhaafd.

Het CDA stelt dat het rookverbod zeker strenger moet worden gehandhaafd. Het CDA voegt eraan toe dat het nooit voorstander is geweest van de versoepeling van het rookverbod voor eenmanszaken met een oppervlakte kleiner dan 70 m2. De VVD en PVV gaven geen informatie aan MissetHoreca.nl.

Tip

Bekijk hier de complete stemwijzer.

Reageer op dit artikel