nieuws

150.000 fris-viltjes rondom Wageningen

Café

In Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen en Woudenberg worden 150.000 viltjes uitgedeeld in de horeca om jongeren bewust te maken van de nieuwe leeftijdsgrens van 18 jaar.

150.000 fris-viltjes rondom Wageningen

De zogenoemde FrisValley-viltjes, een verwijzing naar de naam FoodValley-regio, ondersteunen de landelijke Nix18-campagne. Op de viltjes staat de tekst: ‘Nog geen 18? Dan kost een biertje vanaf 1 januari 2014 90 euro. Dus drink verstandig, riskeer geen boete!’

Gemeenten in de Vallei regio gaan nog deze maand 150.000 viltjes over de nieuwe leeftijdsgrens voor alcohol verspreiden in de horeca. De boodschap is helder: ‘Vanaf 1 januari 2014 geen alcohol onder 18 jaar.’

In overleg met verstrekkers van alcohol zal de gemeente inzetten op gezamenlijke voorlichtingsacties en (zeker in het begin) zichtbare aanwezigheid van toezichthouders. De implementatie van de leeftijdsgrens zal nauwgezet worden gevolgd.

FrisValley is het alcoholmatigingsprogramma in regio FoodValley. Jongeren tot 18 jaar moeten later, minder veel en minder vaak drinken. FrisValley werkt daar aan door een gerichte omgevingsaanpak. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Gelderland.

Reageer op dit artikel