nieuws

Duitse rechter: ‘Wel e-sigaret in horeca Noord-Rijnland-Westfalen

Café

In tegenstelling tot gewone sigaretten mogen mensen wel e-sigaretten roken in de horeca van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen.

Duitse rechter: ‘Wel e-sigaret in horeca Noord-Rijnland-Westfalen
Jan Willem Schouten

De rechter gaf in zijn uitspraak aan dat het gebruik van een e-sigaret niet onder roken valt, omdat er geen tabak verbrandt. Er verdampen slechts nicotinehoudende vloeistoffen en de gevaren daarvan staan volgens de hoge raad niet verhouding met de rook van gewone sigaretten.

Horeca

De zaak was aangespannen door een horecaondernemer uit Keulen. Het oordeel van de rechter viel op, omdat Noord-Rijnland-Westfalen bekend staat om zijn strenge antirookwetten. In Nederland is volgens de wet het roken van e-sigaretten toegestaan in elke horecagelegenheid.

Discussie
Op ons platform Misset Horeca Connect is al enige tijd een discussie gaande over het wel of niet verbieden van de e-sigaret in horeca. We zijn benieuwd naar uw mening over dit veelbesproken onderwerp. Reageer op de discussie.

Reageer op dit artikel