nieuws

AB Inbev openlijk verbaasd over afwijzing SABMiller

Café

In haar jacht op concurrent SABMiller lijkt AB Inbev de druk op te willen voeren door de publiciteit te zoeken. ’s Werelds grootste brouwer verklaart op haar eigen site verbaasd te zijn over de weigering van haar derde bod en noemt het bod van €92 miljard er eentje ‘van aanzienlijke waarde’.

AB Inbev openlijk verbaasd over afwijzing SABMiller

AB Inbev heeft op haar eigen site haar verbazing uitgesproken over de meest recente weigering van SABMiller. Woensdag 7 oktober bood Inbev een bedrag van €92 miljard op haar Zuid-Arikaanse concurrent. En ondanks het feit dat SABMiller’s grootste aandeelhouder, tabaksgigant Altria Group (27% van de aandelen) achter dit bod stond, werd het opnieuw van de hand gewezen. En dat terwijl het bod volgens Inbev’s topman Carlos Brito ‘een aanzienlijke waarde’ vertegenwoordigd.

Derde bod

Het is het derde bod in korte tijd dat ’s werelds grootste brouwer uitbrengt op de nummer twee. Volgens ingewijden zou SABMiller mikken op €99 miljard. Verwacht wordt dat de fusie uiteindelijk wel doorgang zal vinden. In dat geval zou Inbev in de top-10 van ’s werelds grootste beursgenoteerde bedrijven komen.

Reageer op dit artikel