nieuws

SABMiller wijst bod AB InBev af

Café

Bierbrouwer SABMiller heeft vorige week een informeel bod van branchegenoot AB InBev verworpen omdat het te laag was. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op gezag van ingewijden bekend met de zaak.

SABMiller wijst bod AB InBev af

Het bod zou iets meer dan 40 pond per aandeel zijn geweest, terwijl SABMiller, moedermaatschappij van Grolsch, een voorstel van circa 45 pond per aandeel een meer rechtvaardige prijs zou vinden. In dat geval bedraagt het bod op het moederbedrijf van Grolsch ongeveer 73 miljard pond (€99 miljard euro). De koers van SABMiller stond dinsdag in Londen rond het middaguur 3 procent lager op 36,50 pond. De bronnen zeiden verder dat AB InBev nog geen besluit heeft genomen over een formeel overnamevoorstel voor SABMiller en dat ook kan worden besloten om helemaal af te zien van een deal. AB InBev heeft volgens de Britse beursregels tot en met 14 oktober de tijd om met een formele bieding te komen.

Vervroegd handelsbericht

Vanwege de onderhandelingen die momenteel lopen met AB InBev, kwam SABMiller dinsdag 6 oktober met een vervroegd met het handelsbericht naar buiten. Hierin meldt de bierbrouwer dat het afgelopen kwartaal meer bier werd verkocht. De verkochte hoeveelheid bier nam in het eind september afgesloten tweede kwartaal met 2 procent toe. In Latijns-Amerika en Afrika ging de verkoop omhoog. In Noord-Amerika en Azië daalde het volume, in Europa bleef de verkoop onveranderd.

 

 

Reageer op dit artikel