nieuws

Grolsch introduceert pils rechtstreeks uit lagertank

Café

Bierbrouwer Grolsch brengt eind oktober een beperkte oplage Dagvers Pilsner op de markt. Een pils dat voorheen exclusief voorbehouden was aan Grolsch meesterbrouwers: pils dat rechtstreeks uit de lagertank komt.

Grolsch introduceert pils rechtstreeks uit lagertank

Dagvers Pils is de ongefilterde variant van Grolsch Premium Pilsner, en komt direct uit de lagertank. Hierdoor is het bier troebel en vol van smaak. Vanwege het ongefilterde karakter is Dagvers Pilsner slechts beperkt houdbaar. Het bier is exclusief verkrijgbaar tijdens de Slag om Grolle (23 t/m 25 oktober) en vanaf 30 oktober bij geselecteerde horecagelegenheden verspreid in het land (zolang de voorraad strekt). Vanaf eind oktober kunnen bierliefhebbers via www.grolsch.nl precies zien waar het pilsner bij hen in de buurt kunnen proeven.

Eerste fust
Op vrijdag 23 oktober om 16.15 uur – refererend naar het geboortejaar van Grolsch – slaat gildemeester Peter Kuijper samen met meesterbrouwer Wim Vermeulen het eerste fust Dagvers Pilsner aan en is het nieuwe vers gebrouwen bier een feit.