nieuws

Nederland met twee bars in World’s 50 Best Bars Awards

Café

Voor het vierde jaar op rij is het Londense Artesian uitgeroepen tot beste bar ter wereld tijdens de World’s 50 Best Bar Awards. Nederland heeft met Tales & Spirits en Door74 twee bars in de top-50 van de wereld.

Nederland met twee bars in World’s 50 Best Bars Awards

Het gerenomeerde Drinks International organiseerde dit jaar opnieuw de verkiezing van de vijftig beste bars wereldwijd. Een groep van zo’n 400 ‘acadamy-leden’ uit de drankenindustrie hebben hun stem uitgebracht. De lijst kende dit jaar 50 bars uit 26 steden in 19 landen. Bijna de helft, 23, kwam uit Europa.

Londen heerst

Het Londense Artesian werd gekroond tot ’s werelds beste bar. Voor de hotelbar van het statige vijfsterrenhotel The Langham was het de vierde keer op rij dat er goud werd gewonnen. De Engelse hoofdstad was met negen bars (waarvan drie in de top-5) sowieso het best vertegenwoordigd in de lijst.

Amsterdam houdt Nederlandse eer hoog

Australië en Noord-Amerika scoren ook goed in de lijst en op plek 12 staat het Parijse Candelaria als eerste niet-Londense Europese bar. Nederland is met twee bars vertegenwoordigd in de lijst. Op plek 30 staat het Amsterdamse Tales & Spirits van Lydia Soedadi en Boudewijn Mesritz. Op plek 33 staat het eveneens hoofdstedelijke Door74 van ondernemer Sergej Fokke. Achter de bar hier onder meer ’s lands beste bartender Tess Posthumus, tevens exper-columnist van Misset Horeca.

Fokke in de nieuwe Misset Horeca

Naast Door74 heeft Sergej Fokke nog twee zaken in Amsterdam: Mystique Bar & Dining en Regular & Jack. Boven Mystique opende afgelopen september de World Class Room, een project van Fokke in samenwerking met Diageo. In de komende Misset Horeca een uitgebreid interview met Sergej Fokke en Diageo’s Hessel Scheepstra over dit laatste project.

Reageer op dit artikel