nieuws

Bobby’s Schiedam Dry Gin beste van Nederland

Café

Bobby’s Schiedam Dry Gin is verkozen tot Nederlands beste gin. De gin van Sebastiaan van Bokkel en distilleerderij Herman Jansen kwam als beste naar voren uit een test van Vara-programma Kassa, met een 8,4.

Bobby’s Schiedam Dry Gin beste van Nederland

De redactie van Vara-programma Kassa kocht voor het onderzoek een selectie van acht gins die in Nederland gedestilleerd zijn. De deskundigen proefden, roken en dronken elk steeds een andere gin puur. Tijdens de test is er gelet op geur, smaak, complexiteit van de smaak (de smaak moet zich ontwikkelen in je mond), gelaagdheid van de gin (niet ééndimensionaal) en de lengte van de smaak (is er een lange en lekkere afdronk of is de smaak zo weer verdwenen).

Smaak barst los

Het tv-programma liet een panel van vier deskundigen een selectie van acht gins proeven die in Nederland gedistilleerd zijn. De kenners gaven de winnaar een 8,4. ‘Mooie smaakcombinatie, weinig complex’, aldus het juryrapport. ‘In je mond barst de smaak los. Goede, lange, prettige afdronk’, zo luidde het oordeel.

Jury

Kassa liet de ginselectie van acht Nederlandse gins testten door een panel van vier deskundigen: Albert van Beeck Calkoen, Mister Cocktail organiseert onder andere Gin Tours door Amsterdam, Johan Lapidaire, horeca-uitgever en ginliefhebber, Tess PosthumusDutch World Class Bartender 2015 en bartender bij de Amsterdamse speakeasy-bar Door 74 en Misja Vorstermans, oprichter van opleidingsinstituut voor de horeca / bartending school ISAAC Company.

Bobby’s Schiedam Dry Gin

Sinds 2012 maken drie Rotterdamse mannen hun jongensdroom werkelijkheid. In 2014 brachten zij na twee jaar van onderzoek een unieke gin op de markt waarvan de smaak geïnspireerd is op een recept van de Molukse opa Bobby Alfons. Hij gebruikte zijn eigen familierecept om een kruidige jenever te maken. In samenwerking met distilleerderij Herman Jansen uit Schiedam is het ontwikkelt naar gebalanceerde Nederlandse gin zonder kunstmatige toevoegingen. Het geheim achter de Schiedamse gin is de juiste samenstelling van kruidnagel, sereh, cubeb peper, kaneel, korianderzaad, jeneverbes, venkel en rozenbottel.

Reageer op dit artikel