nieuws

Dutch Craft Beer Conference: Darwinisme in de bierwereld

Café 1581

Tijdens de tweede Dutch Craft Beer Conference sprak Bob Pease, ceo van de Brewers Association als key note speaker. De Amerikaan ging in op de toenemende populariteit van zogeheten ‘taprooms’ en het als maar stijgende aantal brouwerijen in zijn thuisland. ‘Elke dag openen er nog altijd twee brouwerijen, dus je moet goed bier brouwen om te overleven.’

Dutch Craft Beer Conference: Darwinisme in de bierwereld
Bob Pease, ceo van de Brewers Association.

In de Rijtuigenloods in Amersfoort vond dit jaar de tweede editie van de Dutch Craft Beer Conference plaats. De bijeenkomst voor onafhankelijke brouwers werd georganiseerd door branchevereniging Craft. Nadat Michel Ordeman, brouwer van Jopen en voorzitter van Craft, de genodigde welkom heette, was het bierschrijver Raymond van der Laan die als dagvoorzitter de conferentie officieel opende.

Creativiteit van craft beer brouwers

Van der Laan debuteerde in 2017 met zijn boek ‘Dit is een Boek over Bier‘ en schrijft maandelijks in Volkskrant Magazine. Daarnaast is hij jurylid van de Misset Horeca Bierkaart. Volgens de bierschrijver slaat de craft beer scene steeds vaker en steeds meer de brug naar het grote publiek. ‘En dat is te danken aan de kleine, onafhankelijke brouwers met hun creativiteit.’

Lees ook: Craft beer-discussie: elk bier is speciaal

Craft Beer Conference

Drukte in de Amersfoortse Rijtuigenloods tijdens de tweede Dutch Craft Beer Conference.

Bob Pease: ‘Economisch Darwinisme’

Na Van der Laan was het de beurt aan de key note speaker van de dag, Bob Pease, ceo van de Brewers Association. De Amerikaanse voorman van craftbrouwers vertelde bevlogen over zijn organisatie. De cijfers zijn indrukwekkend. ‘Momenteel zijn er ruim 6000 brouwers in de VS en elke dag openen er twee.’ Het zorgt volgens Pease voor een economisch Darwinisme. ‘De sterkste, ofwel de beste blijven over. Dus als je anno nu een brouwerij in de VS begint, kun je maar beter goed bier brouwen.’

Zie ook: Misset Horeca bezoekt de Brooklyn Brewery

In de nieuwe Misset Horeca, die 2 februari verschijnt, een uitgebreid interview met Bob Pease, ceo van de Brewers Association.