nieuws

NK Biertappen: 59 finalisten op Horecava 2018

Café 1409

Liefst 59 tappers strijden donderdag 11 januari om de eerste plek bij het NK Biertappen. Het jaarlijkse evenement vindt dit jaar plaats in het Elicium op de Horecava. 

NK Biertappen: 59 finalisten op Horecava 2018
De organisatie van het NK Tapwedstrijden 2018, bezig met de voorbereidingen in het Elicium.

Zowel lokaal als regionaal zijn er de afgelopen maanden tapwedstrijden georganiseerd. 59 toptappers hebben zich uiteindelijk geplaatst  voor de finale van het NK Biertappen. Die vindt donderdag 11 januari 2018 plaats op de Horecava in de Amsterdamse RAI.

Lees ook: NK Tapwedstrijden: zoveel meer dan een biertje tappen

NK Biertappen: fluitjes, vaasjes en speciaalbier

Een professionele vakjury beoordeelt het ambacht van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren. De finalisten tappen op twee biertaps. In de eerste ronde tapt een deel twee vaasjes en een ander deel twee fluitjes. In ronde twee

Raymond Hardy, winnaar van het NK Biertappen 2017.

worden de groepen omgedraaid. Op basis van de punten die gegeven worden, wordt bepaald welke tien tappers doorgaan naar de finale. Bij een gelijke score telt de tijd. In de finale dienen de deelnemers ieder twee fluitjes en twee vaasjes te tappen en daarnaast twee speciaalbieren op het blad voor de jury uit te schenken. Welke speciaalbieren dit zijn, horen ze pas op als de finale begint.

Lees ook: Tips over bier; opslaan, tappen, afschuimen en spoelen

Stichting Tapwedstrijden

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben 300 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al negen Nederlands Kampioenen gekroond.

Lees ook: Raymond Hardy wint NK Biertappen 2017

Reageer op dit artikel