nieuws

15 wijnbars door naar finale ‘Wine Bar of the Year 2018’

Café 2980

In november kon het publiek stemmen op een van de 150 deelnemende wijnbars aan de verkiezing ‘Wine bar of the Year 2018’. Met meer dan 12.000 stemmen is deze editie populairder dan vorig jaar.

15 wijnbars door naar finale ‘Wine Bar of the Year 2018’

De tien wijnbars met de meeste stemmen zijn samen met de vijf wijnbars die de jury heeft aangedragen door naar de volgende ronde. Deze 15 wijnbars worden tijdens een mystery visit gekeurd. Na juryberaad zal bekend worden welke wijnbar zich ‘Wine bar of the Year 2018’ mag noemen. De winnaar wint naast eeuwige roem een Coravin Wine Preservation System en een geheel verzorgde trip naar Moët & Chandon met overnachting voor twee personen.

Top 15

De competitie ‘Wine Bar of the Year’ startte in 2014 en is jaarlijks een groot succes. Ook dit jaar werd door de wijnbars alles uit de wijnkast getrokken om zoveel mogelijk stemmen binnen te slepen. Uit de publieksstemmen en de wijnbars aangedragen door de vakjury is een top 15 gevormd. Op alfabetische volgorde:

 • 4850 in Amsterdam
 • Barrel Wijnlokaal in Groningen
 • Bistro en wijnbar BRUUT in Enschede
 • Bodega 32 in Gouda
 • Mofongo’s in Groningen
 • Nic & ik Wine and Food in Zutphen
 • Petit Louis in Wageningen
 • Shiraz in Amsterdam
 • Vinck in Hoorn
 • Vindom in Oldenzaal
 • Wijn- en eetbar Most in Utrecht
 • Wijnbar Cru in Tilburg
 • Wijnbar het Eigendom in Rotterdam
 • Wijnbar Paskamer in Amsterdam
 • Zuster Margaux in Amersfoort

Deze wijnbars zullen verder strijden om de titel ‘Wine bar of the Year 2018’. De winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 6 januari om 16.00 uur op het ‘Alles Over Wijn’ plein op de Horecava 2019. De wijnbars worden beoordeeld op verschillende facetten. Want wat maakt een wijnbar dé beste wijnbar van Nederland? Er wordt o.a. gekeken naar de hoeveelheid open wijnen, aanwezige kennis van het personeel, het juiste glaswerk, bijpassende gerechten en of er een overzichtelijke wijnkaart wordt gepresenteerd.

Vakjury

De jury bestaat uit wijnjournalist Sharon van Lokhorst, Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin), journalist Hans van de Meeberg,  hospitality expert Ron Vermeulen, wijndocent Romy Kooij en Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl.