nieuws

Crowdfunding voor Nederlands’ eerste rum-distilleerderij

Café 538

Crowdfunding voor Nederlands’ eerste rum-distilleerderij
Ruben Maduro.

Anderhalf jaar na de lancering van ‘een rum die eens niet over stoffige tonnen of piraten gaat’ zet Union 55 zijn ‘revolutie’ voort. Initiator Ruben Maduro start zijn crowdfundingcampagne voor Nederlands eerste rumdistilleerderij, Spirited Union Distillery – het hoofdkwartier van geïnfuseerde rum. ‘We zijn pas net begonnen.’

‘Rum ging over twee dingen: vaten of piraten’, aldus Ruben Maduro. Geïnspireerd door Michelin-chefs en internationale mixologists infuseert Maduro Barbados rum met zeezout en botanische kruiden. In vijf stappen van maceratie en 55 dagen. A union of 55 days. ‘Ik miste in rum die moderne craft die je wel veel bij gin ziet.’ Maduro bleek niet alleen. Sinds de lancering is Union 55 te koop in 8 verschillende landen en werd de rum al meer dan 100.000 keer geschonken in meer dan 300 bars.

Gerelateerde content:

Gerelateerde content:

Distilleerderij en Experience op zonne-energie

De nieuwe distilleerderij – die begin 2019 geopend zal worden – voorziet niet alleen in deze nog constant groeiende vraag. Er is nog genoeg stof van de rumvaten te blazen. ‘Een lichtere rum om te drinken als alternatief voor een gin-tonic of juiste een zware om puur te nippen. Er kan nog zoveel meer. Maar alleen met de juiste uitvalsbasis. Nu kan de rebel pas echt gaan experimenteren.’

Met de Spirited Union Distillery opent gelijk de Union Experience waar bezoekers de spirit van ketel tot fles volgen, ze in tastings de smaken van rum leren kennen, een eigen fles distilleren, of deelnemen een cocktailworkshops. Daarnaast biedt de distilleerderij onderdak aan aspirant-distilleerders. ‘Ik begon op vrijdagavonden in een kleine distilleerderij. Op dezelfde manier wil ik andere startende merken ook een kans geven om hun spirit te ontwikkelen.’ En dat gebeurt duurzaam; de Spirited Union Distillery draait compleet op zonne-energie.

Union 55 Rum

Crowdfunding

Om de financiering van de distilleerderij rond te krijgen moet zo’n 125.000 tot 250.000 euro opgehaald worden, tegen een rendement van 5 procent. Dat wil Maduro realiseren via crowdfunding.

Reageer op dit artikel