nieuws

Dutch Latte Art Championship 2019 gewonnen door Kaspar Tammjärv

Café 648

Kaspar Tammjärv, freelance barista, heeft het Dutch Latte Art Championship 2019 gewonnen. Hij schonk volgens de jury tijdens de finale op Amsterdam Coffee Festival de mooiste figuren in het cappuccinoschuim.

Dutch Latte Art Championship 2019 gewonnen door Kaspar Tammjärv

Kaspar Tammjärv, afkomstig uit Estland, won het in de finale van het Dutch Latte Art Championship van nummer twee Anouk Rodenburg, de winnaar van vorig jaar. Tammjärv vertegenwoordigt Nederland op het World Latte Art Championship op World of Coffee, van 6 tot 8 juni in Berlijn.

De uitslag van de finale:

  1. Kaspar Tammjärv
  2. Anouk Rodenburg
  3. Marlous van Putten
  4. Jesse Fook
  5. Hugo van Duivenboden
  6. Ben Morrow

Bij de Latte Art wedstrijd draait het niet om de smaak, maar om de looks van de koffie, of beter: van de schuimlaag óp de koffie. Deelnemers schenken zes dranken: twee sets identieke free pour latte’s en een set identieke designer latte’s (hier mogen ze onder andere ook ‘edgen’ en kleurstof gebruiken). De jury beoordeelt of de latte art identiek is, creatief, met contrast en ze kijkt naar de algehele performance van de barista.

Reageer op dit artikel