nieuws

White Label Coffee wint allereerste Roast Masters

Café 571

Roast Masters 2019, een nieuwe wedstrijd voor koffiebranders die op Amsterdam Coffee Festival de primeur beleefde, is gewonnen door White Label Coffee uit Amsterdam.

White Label Coffee wint allereerste Roast Masters

White Label uit Amsterdam ging volgens de jury het beste om met de groene koffiebonen tijdens de allereerste editie van Roast Masters, op Amsterdam Coffee Festival.

Aan deze nieuwe wedstrijd deden 22 specialty coffee- branders van over de hele wereld mee, waarbij de branders strijden in twee disciplines: koffiebranden en blenden van espresso. De wedstrijd was verspreid over het hele weekend: voorrondes op vrijdag en zaterdag en de finale met de beste zes.

Voor de discipline ‘koffiebranden’ krijgen deelnemers een maand voor het evenement 5 kilo van dezelfde groene bonen, waarvoor ze het ultieme brandprofiel moeten ontwikkelen. De jury cupt live de koffies naast elkaar, terwijl elke brander 3 minuten krijgt om uitleg te geven bij het profiel. Voor de discipline ‘espressoblend’ mag de brander zelf koffie meenemen, en in 15 minuten 12 koffies aan de jury presenteren: 4 espresso’s, 4 melkkoffies en 4 plantaardige koffies. Daarbij moet zowel het smaakprofiel als de commerciële gedachte achter de blend worden uitgelegd. De inkoopprijs van de espressoblend moet onder €25 per kilo zijn.

De uitslag van de finale:

  1. White Label Coffee (NL)
  2. Dutch Barista (NL)
  3. His Majesty the Coffee (IT)
  4. Gearbox Coffee Roasters (IT)
  5. Belleville Brûlerie Paris (FR)
  6. Lot Sixty One Coffee Roasters (NL)

 

Reageer op dit artikel