De Waldhoorn wint Publieksprijs Terras Top 100 2019

De Waldhoorn wint Publieksprijs Terras Top 100 2019

De Waldhoorn in Otterlo is de winnaar van de Terras Top 100 Publieksprijs 2019. In de laatste week van de stemronde wist het restaurant op de Veluwe een forse eindsprint te trekken en zo naaste belagers Het Rheins in Enter en Brasa in Purmerend achter zich te laten.

Het zal voor De Waldhoorn nog wel enigszins als een verrassing komen, de eerste plek van de Terras Top 100 Publieksprijs. In de laatste twee tussenstanden die Misset Horeca publiceerde, ging Brasa in Purmerend steeds aan de leiding.

Maar daar staat tegenover dat De Waldhoorn telkens een stukje verder naar boven klom. Van een negende plek in mei naar een derde plek in juni. Uiteindelijk ging het stormen in de laatste week en werden naaste concurrenten Brasa in Purmerend en Het Rheins in Enter achter zich gelaten. Met bijna 400 stemmen verschil ten opzichte van de nummer twee, mag De Waldhoorn zich een terechte winnaar noemen.

Sterk op social media

Evenals alle andere deelnemers aan de Terras Top 100 2019, kreeg De Waldhoorn voor de promotie van de Publieksprijs een pakket met onder meer tafelkaartjes opgestuurd. Maar daarnaast liet het bedrijf zich flink gelden op social media.  Zo werd een oproep op Facebook om te stemmen ruim 100 keer geliket en 38 keer gedeeld. Dat zorgde voor een ongekende eindsprint en een eerste plek in de Terras Top 100 Publieksprijs.

Nieuwe stemprocedure Publieksprijs
In tegenstelling tot voorgaande jaren, mochten dit jaar alle terrassen die zich hebben ingeschreven, meedingen naar de Publieksprijs. Voorheen mocht alleen de top-100 dat. De Publieksprijs is een prijs naast de Terras Top 100 en gaat om binding met de gast. Wie kan z’n achterban het meeste en beste motiveren om te stemmen?

Het is sowieso een goed Terras Top 100-jaar voor De Waldhoorn, want ook de jury van de lijst is te spreken over dit terras. Dat blijkt onder meer uit het positieve rapport en de uiteindelijke plek in de lijst van dit jaar.

Eindstand Publieksprijs Terras Top 100 2019

1 De Waldhoorn, Otterlo
2 Landgoed Het Rheins, Enter
3 Brasa Bar & Kitchen, Purmerend
4 Huize Bloem, Lieren
5 Restaurant Wollegras, Weiteveen
6 Brasserie Kolkzicht, Surhuisterveen
7 Pier 7, Vlissingen
8 Kasteel Maurick, Vught
9 Happen & Tappen bij ’t Scheepje, Harmelen
10 Café-restaurant ’t Veerhuis, Wessem


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.