Masterclasses Bierkennis studenten Hotelschool bij Jopen

Masterclasses Bierkennis studenten Hotelschool bij Jopen

De studenten Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw van de Nova College Hotelschool in Haarlem hebben het nieuwe keuzedeel 'Bierkennis' met biersommelier Jelle Yu van Jopenbier gevolgd.

Het keuzedeel bestond uit vier masterclasses waarin toegewerkt werd naar twee gastronomische bier- en spijs avonden.

Eerst kregen de studenten in de Jopenkerk een masterclass van Jopenbier biersommelier Jelle Yu, daarna een rondleiding en masterclass door de Jopenbierbrouwerij in de Waarderpolder.

Masterclass 3 was weer in de Jopenkerk waar oesters en bier behandeld werden. De afsluitende masterclass bier en spijs combineren was in het Nova Grand Café Restaurant.

'Horecaopleiding die bierkennis serieus neemt'

Jelle Yu, biersommelier van de Jopenkerk in Haarlem over de masterclasses en samenwerking: ‘Eindelijk een horecaopleiding die doorheeft dat bier serieus meedoet in de gastronomische wereld. Voor mij was het ook spannend, want studenten die een masterclass moeten volgen zijn toch anders dan mensen die kaarten kopen om een masterclass te volgen omdat ze al geïnteresseerd zijn in het onderwerp.'

'Na de eerste masterclass was het meteen duidelijk; de interesse was gewekt en het enthousiasme onder de studenten was groot. We hadden een rode draad ‘Wat is bier?’ en een doel: de uitvoering van een bier en spijs diner.

Na de laatste masterclass, waarin de studenten alle gerechtjes geproefd hebben met drie mogelijke opties als begeleidend bier, zijn de bierkeuzes gemaakt.'

Het resultaat was dinsdagavond 11 en woensdagavond 12 februari te proeven in het Nova Grand Café Restaurant tijdens het examen: een snel uitverkocht Jopenbier en spijs-diner.