Zomers warm? Dan tot 3.30 uur op terras in Den Haag en Scheveningen

Zomers warm? Dan tot 3.30 uur op terras in Den Haag en Scheveningen

Terrassen in Den Haag, Scheveningen en Kijkduin mogen langer open blijven als de temperatuur stijgt boven de 25 graden.

Als het 25 graden of warmer is, mogen de terrassen op onder meer het Plein, de Grote Markt in Den Haag en op de Boulevard van Scheveningen tot 3.30 uur openblijven. In de badplaats Kijkduin wordt de eindtijd dan verschoven naar 2.30 uur.

Het betreft hier een verruiming van een uur.

De gemeente versoepelt de regels om de horeca te helpen. Die is zwaar getroffen door de uitbraak van het coronavirus. Eerder besloot de gemeente al dat terrassen tijdelijk mogen worden uitgebreid.

De nieuwe regel gaat donderdag 30 juli  in en geldt voor donderdagen, vrijdagen en zaterdagen tot 1 november. Vrijdag en zaterdag zijn de weersvoorspellingen zo gunstig dat de regel direct ingaat. Ondernemers moeten daarbij afgaan op de weersverwachting van de gemeente.

De gemeente meldt de weersverwachting elke donderdag, en die verwachting bepaalt of de terrassen langer open mogen. ‘Ook als de temperatuur afwijkt van wat de voorspelling was. Andere weerberichten of eigen waarnemingen gelden niet’, aldus de gemeente. Bovendien mogen de langere openingstijden niet leiden tot geluidsoverlast.


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.