Coronamaatregelen Wageningen: niet meer dan tien studenten bij elkaar in café

Coronamaatregelen Wageningen: niet meer dan tien studenten bij elkaar in café

Horecaondernemers in Wageningen moeten er vanaf vrijdag op toezien dat studenten met niet meer dan tien mensen bij elkaar hun zaak bezoeken. Kroegbazen moeten grotere groepen weigeren. Die dringende oproep heeft loco-burgemeester Leo Bosland aan de horeca in Wageningen gedaan. Bosman hoopt met de maatregel te voorkomen dat er in Wageningen landelijk of regionaal opgelegde strengere coronamaatregelen genomen gaan worden.

De coronamaatregelen volgen op het oplopende aantal besmettingen in Wageningen. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend had de plaats naar verhouding de meeste gevallen van heel Nederland. In de plaats waren zestien positieve tests geregistreerd, wat neerkomt op meer dan 40 gevallen op elke 100.000 inwoners.

Donderdag was het getal zo hoog dat de loco-burgemeester vrijdag het speciale coronateam van de veiligheidsregio Gelderland-Midden bijeen heeft geroepen. Er is ook contact geweest met minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs.

Bosman wijst de horecabazen er op dat er een ontheffing aangevraagd moet worden voor een inaugurele activiteit in hun zaak met eerstejaarsstudenten. De veiligheidsregio beslist of de ontheffing wordt verstrekt. Zonder ontheffing is zo'n activiteit illegaal en kan de politie optreden, aldus Bosman.

Wageningen belegt volgende week samen met de universiteit en de GGD een bijeenkomst voor studenten, om ze te informeren over wat er met het oog op het stijgende aantal besmettingen wel en niet kan in studentenhuizen en binnen verenigingen.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.