Delft controleert horeca op coronamaatregelen met undercovergasten

Delft controleert horeca op coronamaatregelen met undercovergasten

De Delftse horeca kan zich vanaf vrijdag 25 september opmaken voor undercover gasten die namens de gemeente controleren op coronamaatregelen. De gemeente Delft laat weten deze 'gasten' de komende maanden steekproefsgewijs in te zetten. 'Om te genomen maatregelen te controleren en te zien of gasten worden aangesproken.'

De noodverordening in Delft, geldt voor de hele regio Haaglanden. Vandaar dat de gemeente extra gaat controleren op coronamaatregelen.

Horecaondernemers kunnen vanaf komend weekend undercover gasten verwachten die de ondernemingen gaan controleren. 'Zij zullen zich niet kenbaar maken en zijn ook niet herkenbaar', zo laat de gemeente weten.

De komende maanden gaan de undercoveracties steekproefsgewijs uitgevoerd worden. Volgens de gemeente 'om te controleren of de Delftse horeca zich houdt aan de coronamaatregelen vanuit de noodverordening.'

Daarbij wordt niet alleen gelet of ondernemingen de juiste maatregelen nemen, maar ook of gasten aangesproken worden wanneer dat nodig zou zijn.

Gemeente: 'Gaat niet goed in horeca en op terras'

In een reactie laat de gemeente weten 'vanuit verschillende partijen te horen dat het zonder Boa's en politie niet goed gaat op de terrassen en binnen in de horeca.

Met mystery guests kunnen we controleren of ondernemers verantwoordelijkheid nemen zónder een uniform in de buurt”

'Er ligt een verantwoordelijkheid bij de horecaondernemers om maatregelen te treffen zodat de gasten zich aan de maatregelen uit de noodverordening kunnen houden', aldus een woordvoerder. 'Daarbij ligt er ook een verantwoordelijkheid om gasten aan te spreken wanneer zij zich daar niet aan houden, ook zonder aanwezigheid van Boa's en politie.

Door met mystery guests te werken, kunnen we controleren of de ondernemers deze verantwoordelijkheid ook zonder een uniform in de buurt oppakken.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.