Heineken neemt Texelse Bierbrouwerij volledig over

Heineken neemt Texelse Bierbrouwerij volledig over

De Texelse Bierbrouwerij komt volledig in handen van Heineken. Dat maakten beide brouwers maandag 2 november bekend. Heineken zal het Texelse bier met name in de horeca breder gaan inzetten. '

De Texelse Bierbrouwerij komt, 20 jaar na de oprichting, volledig in handen van Heineken. Volgens algemeen directeur Cor Honkoop is de overeenkomst noodzakelijk om verder te kunnen groeien.

'Samen met Heineken gaan we de grenzen van ons succes verleggen', zegt hij. 'We lagen al heel goed op koers, we hebben de beste zomer ooit achter de rug, Heineken zorgt nu voor extra rugwind waarmee we verder kunnen versnellen.'

Er werken zo'n 80 mensen bij de Texelse Bierbrouwerij en die blijven 'gewoon' waar ze zijn. Texelse zal zelfstandig alle groothandel- en retailklanten bedienen.

'Natuurlijk gaan we met Heineken wel nauwer samen optrekken om de horecamarkt beter te bedienen. Daarnaast gaan we samen kijken naar een duurzame oplossing om de brouwcapaciteit te vergroten want de Texelse Bierbrouwerij zit inmiddels aan de randen van wat ze aankan. We groeien simpelweg uit onze jas', aldus Honkoop.

Heineken: 'Texelse Bierbrouwerij heeft veel potentie'

Hans Böhm, algemeen directeur Heineken Nederland: 'De komst van de Texelse Bierbrouwerij is voor ons een welkome uitbreiding in het groeiende speciaalbiersegment'.

Hans Böhm, algemeen directeur Heineken Nederland
Hans Böhm, algemeen directeur Heineken Nederland.

Texels begeeft zich met Skuumkoppe in het tarwebier-domein waar Heineken relatief klein vertegenwoordigd is”

Heineken was al langer gecharmeerd van de Texelse Bierbrouwerij. 'Enerzijds vanwege de unieke propositie die de brouwerij heeft. Texelse begeeft zich bovendien met Skuumkoppe in het tarwebier-domein waar Heineken relatief klein vertegenwoordigd is.'

'Anderzijds is het een merk met een enorm groeipotentieel', aldus Böhm. 'Texelse is al behoorlijk vertegenwoordigd in de horeca maar heeft tevens nog een wereld te winnen. Daarin zit 'm dan ook de winst voor beide partijen.'

Heineken gaat de Texelse bieren nog beter beschikbaar maken. Horeca en distributie krijgen hierbij vooral de aandacht, op de achtergrond zal Heineken ook de aanwezige kennis op het gebied van brouwkwaliteit, duurzaamheid en merkkennis inzetten.

Over de Texelse Bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij is 20 jaar geleden opgericht en heeft inmiddels zo’n tachtig medewerkers in dienst en brouwt en verkoopt dertien speciaalbieren, waaronder acht seizoensbieren. Vlaggenschip van de brouwerij is het veelbekroonde Texels Skuumkoppe.

Cor Honkoop, algemeen directeur Texelse Bierbrouwerij.
Cor Honkoop, algemeen directeur Texelse Bierbrouwerij.

Heineken gaat de brouwer autonoom aansturen en het managementteam en personeelsbestand blijft dan ook intact. Of Texels nu ook bij Heineken zelf gebrouwen gaat worden of dat de brouwerij op Texel uitgebreid wordt, is nog niet duidelijk. 'Wel is het zo dat Texels Bier sowieso op Texel gebrouwen blijft worden', aldus Böhm.