nieuws

Schaatsvedette Kramer ontbijt met scholieren

Catering

Schaatser Sven Kramer, dit weekeinde nog tweevoudig winnaar bij de Nederlandse afstandskampioenschappen, heeft vanochtend in Amsterdam ontbeten met ruim honderd scholieren. Daarmee opende de schaatsvedette de Week van het Nationale Ontbijt.

Schaatsvedette Kramer ontbijt met scholieren

Op 2000 basisscholen hebben naar schatting bijna een half miljoen leerlingen gezamenlijk ontbeten. Naast Kramer aten bij de eerste sessie om half negen in het Olympisch Stadion nog een aantal Nederlandse olympische deelnemers mee.

Ontbijten is goud, is het motto van de actie, die jongeren moet stimuleren de dag met een maaltijd te beginnen. Woensdag ontbijten staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) en de voorzitter van het convenant overgewicht Paul Rosenmöller alsmede een aantal leden van de Tweede Kamer met scholieren.

Scholen betalen 25 cent per ontbijt. De opbrengst, ruim 100.000 euro, gaat naar de Johan Cruyff Foundation, die daarmee in Delft een sportveld voor gehandicapten wil aanleggen.

Reageer op dit artikel