nieuws

Sodexo niet naar de rechter, Eurest nieuwe cateraar UvA en HvA

Catering

Er komt geen nieuwe rechtszaak inzake het aanbesteden van de catering van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Sodexo had bezwaar aangetekend tegen de voorlopige gunning, maar ziet af van een kort geding.

Sodexo niet naar de rechter, Eurest nieuwe cateraar UvA en HvA

De catering gaat vanaf januari 2012 over naar Eurest Campus Services. De huidige cateraar Sorbon zal tot en met de kerstdagen de catering voor de UvA en de HvA verzorgen. In de periode tussen kerst en oud en nieuw worden de locaties overgedragen aan Eurest.

De UvA en de HvA hebben in totaal 80.000 studenten en medewerkers. De cateringvoorziening bestaat uit 33 outlets variërend van zelfbedieningsrestaurants, lunchcorners, cafés en vergaderservices tot banqueting. De omzet bedraagt ongeveer tien miljoen euro per jaar en de contractperiode is 5 jaar.

Met de definitieve gunning komt er een einde aan maandenlang getouwtrek. Het afgelopen voorjaar werd de catering van de onderwijsinstellingen gegund aan Sodexo. Vitam en Compass Group stapten naar de rechter. UvA-HvA besloot toen de aanbesteding over te doen met als gevolg dat Eurest aan het langste eind trekt.

Reageer op dit artikel