Partycateraars verspillen 60 procent

Partycateraars verspillen 60 procent

In de partycatering wordt 60 procent van het ingekochte voedsel verspild. Dat blijkt uit onderzoek van Green Cook een internationaal project dat ...

Het hoge percentage is een gevolg van het werken met buffetten. Partycateraars willen graag een groot en een divers aanbod bieden. Ze willen voorkomen dat ze ‘nee’ moeten verkopen en bieden daarom grote hoeveelheden aan. Het resultaat werd bekend gemaakt door Jonathan Karpathios van Vork & Mes in Hoofddorp.

Verspilling komt niet alleen voor in de partycatering. Ook restaurants kunnen er wat van. Daar wordt 46 procent verspild, aldus Karpathios. Hij gaf aan dat niet alleen koks en restaurateurs hieraan schuldig zijn. Gasten doen er ook aan mee door hun borden niet altijd leeg te eten. ‘Dai is meegenomen bij die 46 procent.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.