Cateringbranche moet omschakelen en vernieuwen

Cateringbranche moet omschakelen en vernieuwen

De cateringbranche staat voor een noodzakelijke periode van omschakeling en vernieuwing, constateert het Food Service Instituut Nederland (FSIN) in de aanloop naar de Horecava. 'Traditionele concepten werken niet meer; de bedrijfsrestaurants leveren al enkele jaren achtereen omzet in.

Diverse cateraars ontwikkelen daarom nieuwe vooral commerciële formules die inspelen op trends als gezondheid, duurzaamheid en vooral flexibiliteit, aldus FSIN. Voorbeelden daarvan zijn Let’s Eat van Albron en Company Kitchen van ISS. Onderwijscateraar TissLunchtime lanceerde concepten voor zowel basisscholen als middelbare scholen.

De catering zal in alle segmenten (bedrijven, zorg, onderwijs) in de frontoffice steeds verder opschuiven richting horeca. Zowel in inrichting, assortiment als gastvrijheid moet dat zichtbaar worden. Met behulp van category management zal het aanbod veel beter afgestemd moeten worden op de behoeftes van de gasten, met als gevolg meer omzet en een beter rendement.

Bij meer opdrachtgevers in bedrijfscatering ontstaat verder de vraag naar multifunctionele bedrijfsrestaurants waar ontspannen, werken en vergaderen samenkomen. Duurzaamheid blijft een hot item.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.