nieuws

Clinton gooit frisdrank uit scholen

Catering

De voormalige Amerikaanse president Clinton, die ooit bekende dat hij nauwelijks van junkfood kon afblijven, heeft succes met de gezondheidscampagne die hij begon na zijn hartoperatie twee jaar geleden.

Clinton gooit frisdrank uit scholen

Hij onthulde woensdag een akkoord met de frisdrankenindustrie over beperking van de verkoop van calorierijke drankjes op Amerikaanse scholen. De overeenkomst is tot stand gekomen onder auspiciën van de William J. Clinton Foundation en de American Heart Association.

Drankenfabrikanten Cadbury Schweppes, Coca-Cola, PepsiCo en American Beverage Association beloofden op te houden met het verleiden van leerlingen en studenten met suiker- en vetrijke dranken.

Clinton, die in 2004 een viervoudige bypassoperatie onderging, is de afgelopen jaren afgevallen omdat hij junkfood heeft afgezworen. Hij waarschuwde woensdag dat er wat moet gebeuren omdat ‘de waarheid is dat de kinderen die vandaag geboren worden, deel kunnen uitmaken van de eerste generatie in de Amerikaanse geschiedenis die korter leeft dan hun ouders omdat ze verkeerde dingen eten en niet genoeg bewegen’.

In een eerste reactie spreekt de Vereniging Nederlandse Frisdranken Industrie van prima maatregelen. ‘De situatie in de VS is echter niet te vergelijken met Nederland. Wij kiezen voor een andere aanpak’, liet een woordvoerder woensdag weten.

‘Amerikaanse scholieren eten en drinken meer. Ze zijn bovendien afhankelijk van school die hun de producten levert. Nederlandse scholieren kunnen overal terecht. Wij helpen ze daarom bij het zelf maken van een verantwoorde keuze.’

Reageer op dit artikel