nieuws

Directeur uit dagelijkse leiding Albron

Catering

Commercieel directeur Albron Peter Visscher treedt per 1 januari 2009 terug uit de dagelijkse leiding van het cateringbedrijf. Visscher krijgt twee nieuwe functies binnen de onderneming. Hij wordt directeur business development en gaat leiding geven aan de internationale alliantie waarin Albron partner is.

Directeur uit dagelijkse leiding Albron

Dat heeft Albron bekend gemaakt naar aanleiding van vragen van Misset Catering. Visscher wordt per 1 januari 2009 directeur business development. In die functie zal hij ‘de ontwikkeling van een aantal lange termijn perspectieven vanuit klanten- en consumententrends vormgeven’, zoals Albron het omschrijft. Visscher start op 1 januari 2009 met zijn nieuwe functie.

De commercieel directeur (COO) wordt per 1 januari 2009 chairman van een internationale alliantie waarin ook Albron vertegenwoordigd is. Andere partners zijn het Zwitserse DSR (sinds 2004), Green House uit Japan (vanaf 2006) en het Scandinavische Fazer Amica (sinds eind vorig jaar). ‘Alle vier zelfstandige cateraars met een kwaliteitslabel en een gezonde financiële positie’, aldus de cateraar uit De Meern.

Alliantie

De vier bedrijven zijn in totaal veertien landen actief. De kernactiviteit van de alliantie is benchmarking en kennisuitwisseling. Volgens Albron hebben de vier bedrijven te maken met vrijwel dezelfde marktontwikkelingen waaronder een steeds internationaler wordende klantenkring.

‘Besloten is om de alliantie met zeker vier partners uit te breiden. Essentieel is het brengen van een businessperspectief in de samenwerking, met het oog op Europese tenders. Om deze reden wordt de alliantie extern geprofileerd met een formele structuur, externe exposure en het aanstellen van een boegbeeld die leiding geeft’.

Visscher dus. Die in dienst blijft van Albron. In de komende maanden start hij met zijn voorbereidingen op zijn rol van chairman van de internationale alliantie. Albron bekijkt de komende periode hoe de taken van Visscher intern worden verdeeld.

Reageer op dit artikel