nieuws

Eventmanagers besparen flink op partycatering

Catering

Er wordt door eventmanagers flink bespaard op partycatering. Dit geeft maar liefst eenderde van de in een onderzoek van het Nidap ondervraagde managers aan. Het kostenaspect is ten aanzien van de opdrachtgever is hiervoor de grootste reden.

Eventmanagers besparen flink op partycatering

Niet alleen cateraars staan bovenaan het lijstje om evenementkosten te drukken, meldt zusterblad FZ. Nidap-directeur Paul van der Wal neemt de cateraars als voorbeeld: ‘Van de 33 procent die bezuinigt op de cateraar geeft ruim de helft aan dat er bij de huidige cateraar goedkopere arrangementen worden geboekt.’

Van der Wal vervolgt: ‘De cateraars zijn heel bewust met klantenbehoud bezig en staan dus open voor prijsafspraken. Een kwart van de opdrachtgevers schakelt de eigen bedrijfscateraar in voor het evenemetn en een vijfde stapt over naar een goedkopere partycateraar.’

Eerder kwam uit het Nidap-onderzoek naar voren dat het eventbudget bij grote opdrachtgevers met 20 procent is gedaald. In het komende FZ Magazine, dat eind augustus verschijnt, meer informatie en cijfers uit het Nidap-onderzoek.

Meer party- en eventcateringnieuws:

Reageer op dit artikel