nieuws

Mogelijk andere naam bedrijfschap

Catering

Onlangs liet de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) aan Misset Catering weten dat het per 1 januari 2008 uit het bedrijfschap Horeca en Catering stapt. Daarmee valt een wezenlijk onderdeel van de naam van het bedrijfschap weg, namelijk catering. Het schap beraadt zich nog over een eventueel nieuwe naam.

Mogelijk andere naam bedrijfschap

‘Over de naam heeft ons bestuur nog geen besluit genomen’, zegt Lambert Zegers van het bedrijfschap Horeca en Catering. ‘Er is nog wel een link met partycatering.’ Volgens Zegers gaat het schap ‘vooralsnog niet’ de cijfers over contract- c.q. bedrijfscatering weglaten uit haar onderzoeken en publicaties. ‘Voor zover deze nog relevant zijn voor de horeca.’

Het bedrijfschap voert sinds eind 2006 een nieuwe koers en heeft onder meer een nieuwe website, genaamd kenniscentrumhoreca.nl. ‘Het toespitsen op horeca is al ingezet’, aldus Zegers. ‘Het cateren van een bedrijfskantine is ook een andere sector dan horeca en partycatering.’

Zegers wijst er overigens op dat het uit het schap stappen van de Veneca ‘nog wel geformaliseerd moet worden door een besluit van de minister van SZW’.

Reageer op dit artikel