nieuws

Sonja Bakker beschuldigd van plagiaat

Catering

Dieetgoeroe Sonja Bakker wordt beschuldigd van plagiaat. Een collega zegt na het lezen van Bakkers bestseller ‘Bereik je ideale gewicht’ dat tal van zinnen dezelfde zijn als in een van haar boeken. Bakker werkt ook voor Avenance.

Sonja Bakker beschuldigd van plagiaat

De Telegraaf maakt melding van het vermeende plagiaat. Volgens Bakker’s collega Bea Pols zijn ‘minstens twintig zinnen letterlijk en twintig zinnen bijna exact overgenomen uit een van haar boeken’.

Gewichtsconsulent Pols had het boek van Bakker tot voor kort nog niet gelezen. ‘Ik had al gehoord dat onze afslankmethodes overeenkomsten hadden. Toen ik Bakker’s boek las herkende ik tot mijn verbazing hele zinnen uit mijn boek uit 2003, Afslanken en persoonlijke groei’, vertelt Pols aan de krant van wakker Nederland.

Bakker, als gewichtsconsulente verbonden aan cateraar Avenance, reageert verontwaardigd op de beschuldigingen. ‘Al tien jaar heb ik een praktijk en geef ik aan mijn cliënten bijlagen mee. Daar komen die zinnen ook uit. Ik ken mevrouw Pols niet, maar ik vermoed dat zij bijlagen van een van mijn cliënten in handen heeft gekregen en gebruikt heeft voor haar boek.’ Volgens de Telegraaf hebben beide dames een advocaat ingeschakeld.

Reageer op dit artikel