nieuws

Niels Gerz grijpt Misset Catering Award voor beste zorgmanager

Catering

Niels Gerz, teamleider regionaal Laurens wonen, diensten en zorg in Rotterdam, mag zich de beste manager zorgcatering noemen. De jury van de Misset Catering Awards omschreef Gerz als een toekomstgerichte innovator.

Niels Gerz grijpt Misset Catering Award voor beste zorgmanager

Niels Gerz voerde de afgelopen twee jaar wijzigingen door die leidden tot het sluiten van vijf van de zes keukens, maar ook tot minder inkoop van kant-en-klare componenten en het meer zelf bereiden van maaltijden. En tot lagere kosten en een hogere waardering van de cliënten.

De uit België afkomstige kookmethode van selectieve smaaksturing wordt toegepast. ‘We koken volgens authentieke recepturen en passen de selectieve smaaksturing ter plekke op de locaties toe’, zegt Gerz. Deze smaaksturing leidt ertoe dat de smaak beter is afgestemd op de wensen van de doelgroep.

Tante Corrie
Om de groeiende groep thuiswonende ouderen van dienst te zijn werd het concept Tante Corrie van de grond getild. In wijken waar veel ouderen wonen worden maaltijden en diensten aangeboden, zoals schoonmaak, boodschappenservice en wassen.

De juryleden Bas van der Graaff (voorzitter van Het Kokskwartet) en Anja van Rijswijk (LOC zeggenschap in de zorg) zijn vooral gecharmeerd van Tante Corrie. ‘Deze Rotterdamse rijdt op 4 of 3 wielen door Schiebroek. Zij kookt heerlijk, met verse producten en ambachtelijk. Cliënten stellen ter plekke naar eigen wens de maaltijd samen.’

Reageer op dit artikel