41% bruiloften weer omgegooid na vorige persconferentie

41% bruiloften weer omgegooid na vorige persconferentie

Door de persconferentie van 12 november, gooit 40,5% van de bruidsparen hun trouwplannen weer om. De aangekondigde persconferentie zorgt opnieuw voor onzekerheid onder bruidsparen. Dit concludeert ThePerfectWedding.nl na een rondgang onder bruidsparen naar aanleiding van de persconferentie.

Iets meer dan de helft van de bruidsparen kiest ervoor om hun trouwdag aan te passen aan de momenteel geldende maatregelen, maar velen verplaatsen de bruiloft geheel. Vorig jaar gaven bruiloftcateraars aan te vrezen voor hun voortbestaan.

Kwart bruiloften al meerdere keren uitgesteld

Vanwege coronamaatregelen is een kwart van de geplande bruiloften inmiddels twee keer of vaker uitgesteld. Afgelopen zomer gingen meer bruiloften door, toen werd nog één op de zes bruiloften minstens twee keer verplaatst.

Ook het aantal bruiloften dat vier keer of vaker is verplaatst, neemt toe. In augustus gaf nog 1,1% van de bruidsparen dit aan. Inmiddels gaat het om 3%.

Eindtijd bruiloft afhankelijk van geboekte locatie

Sarah Glasbergen, oprichter van ThePerfectWedding.nl, merkt dat bruidsparen aanlopen tegen de verschillende regels voor trouwlocaties: 'De veranderingen zijn iedere keer weer uitzoekwerk: een bruiloft op een evenementenlocatie mag bijvoorbeeld maar tot 18.00 uur duren, terwijl het in de horeca tot 20.00 uur door mag gaan.'

Aantal bruiloften zat juist weer in de lift

In de loop van 2021 werd juist weer meer getrouwd dan vorig jaar. Niet alleen het aantal huwelijkssluitingen zat weer in de lift, ook de gastenlijst voor een bruiloft was afgelopen zomer weer toegenomen tot het niveau voor corona. Bruidsparen gaven toen bij ThePerfectWedding.nl aan dat ze juist weer 75 gasten uitnodigden.