Meerderheid bruiloftcateraars verwacht einde jaar niet te halen

Meerderheid bruiloftcateraars verwacht einde jaar niet te halen
Fotocredits: Nienke van Denderen

Van alle trouwlocaties verwacht 52,8% het einde van het jaar niet te halen als er niets verandert. Onder cateraars geldt dat voor 60%. Dit blijkt uit onderzoek van trouwplatform ThePerfectWedding.nl.

De Nederlandse trouwbranche loopt door de coronacrisis tot nu toe al €385 miljoen omzet mis. Dat omvat 56,8% van de totale omzet van de branche in 2020. Trouw- en feestlocaties lopen dit jaar tot nu toe 51,6% van de omzet mis. Onder cateraars lopen ondernemers gemiddeld 40% van de jaarlijkse omzet mis.

Die misgelopen omzet loopt dit jaar mogelijk nog verder op. Bruidsparen verplaatsten hun bruiloft in veel gevallen naar een datum in 2021, maar ook geplande bruiloften in het najaar werden verplaatst. De belangrijkste reden voor uitstel is voor hen 1,5 meter afstand houden tot gasten, een maatregel die voorlopig nog niet lijkt te verdwijnen.

Meer dan 100 gasten bij slechts 42% locaties mogelijk

Ook al zijn er nu meer gasten welkom bij een bruiloft, slechts 42% van de locaties kan meer dan 100 gasten ontvangen op minstens 1,5 meter afstand tot elkaar. 28% van de trouw- en feestlocaties kan zelfs minder dan 50 gasten ontvangen.

9 op de 10 leveranciers hebben overheidssteun nodig

Van alle trouwleveranciers zegt bijna negen op de tien dat overheidssteun nodig is om rond te komen (88,1%). Desondanks geeft 47,2% van hen aan alsnog voor het einde van het jaar in financiële problemen te komen. Als het gaat om de cateraars zegt 60% het nog minder dan 6 maanden vol te kunnen houden.

De resultaten van het volledige onderzoek zijn hier te lezen.