Lekkerste Wedstrijden tijdens Horecava in nieuwe Fast Casual Hal

Lekkerste Wedstrijden tijdens Horecava in nieuwe Fast Casual Hal

De Lekkerste Wedstrijden vinden begin januari plaats in de nieuwe Fast Casual Hal van de Horecava. Ook het strijdtoneel zelf is anders dan voorgaande jaren.

Naast de twee ‘snackhallen’ is de Fast Casual Hal van de Horecava een smeltkroes van bedrijven, fabrikanten en leveranciers die elkaar versterken binnen fast casual en on the move. Denk aan The Upperdog, waarbij Lantmännen Unibake, Enkco, Remia en Paardekooper samen een compleet hotdogconcept hebben ontwikkeld.

Rond podium op de Horecava

De nieuwe hal van de Horecava biedt ruimte aan beursbezoekers om iets te eten en te netwerken én om getuige te zijn van de Lekkerste Wedstrijden, die plaatsvinden op het centrale middelpunt van het podium. De mise-en-placeruimte is een grote, open keuken. In voorgaande edities stond de keuken op een podium met de toeschouwers in theateropstelling ervoor. Nu is er rondom plaats om te zitten en het schouwspel te volgen.

Ook nieuw dit jaar: de wedstrijd Lekkerste Hotdog.

Geen thema

Anders dan voorgaande jaren is er geen thema voor de Lekkerste Wedstrijden vastgesteld. ‘In onze beleving geeft het ontbreken van een vooraf vastgesteld thema de kandidaten gedurende het hele proces alle vrijheid. Dat gaan we komend jaar uitproberen. Elke deelnemer krijgt op deze manier de mogelijkheid om naar eigen inzicht buiten de lijntjes te kleuren. Out-of-the boxdenken, noemen ze dat tegenwoordig, geloof ik’, aldus Johan van der Weerd namens de organiserende stichting Lekkerste Wedstrijden.

Inschrijven

Creatievelingen kunnen zich nog steeds inschrijven voor De Lekkerste Wedstrijden. Alleen voor de categorieën Broodje Horeca en Hamburger Finest worden waarschijnlijk voorrondes gehouden en is de inschrijving inmiddels al gesloten. De andere categorieën sluiten als er genoeg deelnemers zijn, vijftien per wedstrijd.

Kosten

Deelname aan de Lekkerste Wedstrijden kost €50 per persoon, per wedstrijd. Elke deelnemer ontvangt vijf toegangsbewijzen voor de wedstrijddag, een dagparkeerkaart voor de RAI, een deelnamecertificaat en een leuk aandenken voor in het bedrijf. Volgens de stichting zetten bedrijven die meedoen zich positief neer, met publiciteit en een omzetboost als resultaat.

Op de vernieuwde website van de Lekkerste Wedstrijden is meer informatie te vinden over de wedstrijden en de inschrijving.

Lees in de komende edities van Snackkoerier meer over de Lekkerste Wedstrijden.