Happy Frites Ransdaal heeft nu 18 verschillende frikandellen

Happy Frites Ransdaal heeft nu 18 verschillende frikandellen
De frikandellenplank van Happy Frites Ransdaal

Mathies Soons van Happy Frites Ransdaal stond al bekend om de frikandellenplank die hij in 2018 introduceerde. Liefhebbers hebben nu meer keuze dan ooit, want er staan nu achttien verschillende frikandellen op de kaart.

Het assortiment van Happy Frites Ransdaal is onlangs uitgebreid, maar welke er nu precies nieuw zijn, weet eigenaar Mathies Soons niet zo snel als hij aan de telefoon vertelt over zijn frikandellenplank. ‘Het zijn er zo veel, en we hebben er ook weer een aantal afgehaald. Er komen er steeds een paar bij en anderen vallen af. Ik had weer wat inspiratie opgedaan, en nu zijn het er achttien.’ Een flinke toename, want hij begon twee jaar geleden met acht stuks.

Freakydel en Tostidel

In ieder geval is de Freakydel met frietchips, American Fritesaus en ketchup nieuw. Dat geldt ook voor de Tostidel met ham, kaas en curry is nieuw. De hardlopers zijn de Crazy Cheese en de Spicy. Soons heeft een boekje waar ze allemaal in staan.

Video voor social media

Voor social media is er een filmpje gemaakt over de frikandellenplanken die besteld kunnen worden. Wie de Duodel bestelt, krijgt twee frikandellen naar keuze met friet en mayonaise of curry. De Quatrodel heeft vier frikandellen naar keuze, met twee friet en mayonaise én curry.

Frikandellenplank is populair

Happy Frites Ransdaal staat inmiddels bekend om de frikandellenplanken, die gretig aftrek vinden. ‘We verkopen er vijftig tot soms wel honderd in de week. De meesten bestellen een Duodel voor zichzelf.’

Soons heeft wel andere planken dan in het begin. ‘Deze zijn wat kleiner en lichter, die anderen waren te groot en zwaar in de omgang. Dat werkte niet en ze pasten niet op tafel. We hebben ze speciaal laten maken met sleuven erin waardoor de frikandellen niet wegrollen.