Patrick Nieuwveld aan de slag bij Bidfood

Patrick Nieuwveld aan de slag bij Bidfood
Patrick Nieuwveld tijdens een verwendag voor ouderen in januari 2019. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Voormalig cafetariaondernemer Patrick Nieuwveld begint eind augustus aan een nieuw hoofdstuk in zijn frituurcarrière; hij start als accountmanager bij Bidfood Schiedam. In die hoedanigheid zal hij cafetaria's in de regio bezoeken en een rol gaan spelen bij de verdere ontwikkeling van Restaria, de cafetariaformule van Bidfood.

‘Superleuk, een geweldige nieuwe uitdaging’, zo laat een enthousiaste Patrick Nieuwveld weten. De ondernemer verkocht Cafetaria Nieuwveld in Hoogvliet in februari van dit jaar, een zaak die hij samen met zijn vrouw Linda bijna twintig jaar heeft gerund. ‘Mijn wens was om in deze mooie sector actief te blijven. Ik wil de kennis die ik heb graag met anderen delen.’

Bidfood stond op wensenlijstje

Nieuwveld is in zijn nopjes met Bidfood. ‘Daar ben ik echt trots op. Ik had een aantal bedrijven in gedachte waar ik graag voor zou willen werken, en Bidfood was daar één van. Ik ken Arjan Heijligers (regiodirecteur Zuid-Nederland) en Hans van Ballegooijen (formulemanager Restaria) al heel wat jaartjes.’

‘Bidfood was op zoek naar een accountmanager die de taal spreek van de cafetaria. Dan ben je bij Patrick zeker aan het goede adres’, weet Van Ballegooijen.

Meer aandacht voor fastservice

De aanstelling van Patrick Nieuwveld is onderdeel van een hernieuwde inspanning van de groothandel op de fastservicemarkt, legt Van Ballegooijen uit. ‘We zijn goed vertegenwoordigd in de cafetariabranche, maar Bidfood heeft restauratief ook veel stappen gezet. Daardoor is het cafetariagedeelte wat ondergesneeuwd geraakt. Dat is niet de juiste koers. We willen nu ook fastservice weer de volle 100 procent aandacht geven.’

Het takenpakket wordt nog verder uitgewerkt, maar Nieuwveld gaat in ieder geval de contacten met de cafetaria’s in de regio onderhouden. ‘En mocht er een ondernemer zijn die geïnteresseerd is in Restaria, kan ik ook dat verhaal vertellen.’ Voor de formule is de regio Schiedam nog een witte vlek op de kaart.

Opvolgers geven cafetaria nieuwe naam

De nieuwe eigenaren van de cafetaria in Hoogvliet, voormalig medewerker Danny Keting en zijn vrouw Maxime, doen het volgens Nieuwveld fantastisch. ‘Danny weet na 15 jaar natuurlijk hoe het moet, en ze maken het dubbel en dwars waar. Het voelt goed, ze lopen te stralen, de zaak ziet er netjes uit en ze krijgen alleen maar positieve reacties.’ De jonge ondernemers hebben de cafetaria onlangs een nieuwe naam gegeven; ze verwelkomen hun gasten nu in Cafetaria Ketting.