McDonald's Apeldoorn gesloten wegens overtreden coronaregels

McDonald's Apeldoorn gesloten wegens overtreden coronaregels
McDonald's Doetinchem restaurant

McDonald's Apeldoorn Zuid is door de burgemeester tijdelijk gesloten nadat de McDrive later open bleef dan de coronaregels toestaan. De locatie blijft gesloten tot en met vrijdag 20 november.

Ondernemer Henk Koning kreeg zaterdagochtend 7 november te horen dat zijn McDonald’s-filiaal op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio werd gesloten. Die ochtend werd namelijk geconstateerd dat de McDrive om 01.30 uur nog open was, terwijl dat sinds 14 oktober tot uiterlijk 01.00 uur is toegestaan.

Regels niet goed begrepen

Volgens de Veiligheidsregio is in de dagen voorafgaand aan het besluit door de onderneming via social media gecommuniceerd dat de openingstijden voor de drive-through waren verruimd tot 02.00 uur op vrijdag en zaterdag. Tevens ontving de gemeente Apeldoorn op 4 november een anonieme melding waaruit blijkt dat deze vestiging zich niet aan de sluitingstijd zou houden, ondanks erop gewezen te zijn dat dit in strijd is met de noodverordening.

Eunice Koekoek, woordvoerder van McDonald’s Nederland, zegt tegen De Stentor dat de ondernemer de regels niet goed heeft begrepen. ‘De eigenaar dacht dat de McDrive op grond van de noodverordening van de Veiligheidsregio tot twee uur ’s nachts open mocht zijn. Hij heeft de regels niet juist geïnterpreteerd.’ McDonald’s Nederland is in overleg met de gemeente. ‘Natuurlijk moeten de regels goed worden nageleefd. Dit is niet wat we willen met elkaar’, aldus Koekkoek tegen de krant. Tot 20 november mag niemand in het gebouw of op het parkeerterrein komen van McDonald’s Apeldoorn Zuid.