Nederlandse McDonald's-franchisenemer ontvangt allerhoogste internationale onderscheiding

Nederlandse McDonald's-franchisenemer ontvangt allerhoogste internationale onderscheiding

De Utrechtse franchisenemer Pieter Honing krijgt de allerhoogste onderscheiding van het Amerikaanse McDonald's hoofdkantoor. Pieter en zijn vrouw Marijke ontvangen de Golden Arch Award, een prestigieuze erkenning die iedere twee jaar wordt uitgereikt aan maximaal veertig franchisenemers van over de hele wereld.

Chris Kempczinski, de wereldwijde ceo van McDonald’s, kent de onderscheiding persoonlijk toe aan het echtpaar Honing. Zij zullen volgend jaar naar Orlando, Florida, afreizen om de prijs in ontvangst te nemen. Het Nederlandse directieteam van de restaurantketen mocht de Utrechtse ondernemers verrassen met het goede nieuws. Ze worden geroemd vanwege hun betrokkenheid bij hun directe omgeving. Pieter en Marijke Honing startten in 2012 als franchisenemers toen zij hun eerste restaurant in Dordrecht overnamen. Pieter had er toen al een carrière van 20 jaar opzitten bij McDonald’s Nederland, waarvan de laatste 5 jaar als directielid.

In Dordrecht introduceerden ze Coffee with a Cop, een laagdrempelige manier voor Dordtenaren om politieagenten vragen te kunnen stellen en zo wederzijds begrip te vergroten. Ook zetten ze zich in om werknemers en burgers te helpen met schuldenproblematiek en zijn ze al jaren nauw betrokken bij het goede werk van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zo zit Pieter ook in de Raad van Toezicht van het Kinderfonds. Hij werd in 2016 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In 2017 verhuisden Pieter en Marijke naar Utrecht waar ze de vijf restaurants van een collega-franchisenemer overnamen. Ook in Utrecht blijven ze zich inzetten voor hun directe omgeving, Pieter was tot voor kort voorzitter van de Utrechtse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.